dimarts, 7 d’octubre del 2008

Potosí


Vam arribar en aquesta ciutat de 4100m d'alçada despres de 5 hores de viatge amb bus, antigament una de les ciutats mes riques i importants del mon mundial, per la mina que tenen de plata, per variar els espanyols els hi van robar tot el mineral, sort que som catalans.....
Només arribar vam anar a fer un dinar d'aquells que agrada a la marta super econòmics, per 1€ per barba, no cal que us digui que avui tinc cagarrines i no puc menjar!!!!!!!! pero la marta aguanta com una campeona. Hem trobat una infermera de girona i ja m'ha receptat una dieta contra les cagarrines.
Aquest matí hem fet el que de moment per nosaltres ha estat el més espectacular i que més ens ha afectat, tant positivament com negativament del viatge: el tour a les mines de Potosí. Hem contractat un guia que ens ha portat primer a vestir-nos rotllo miner, amb mono, frontal i catiusques, despres hem anat a un mercat miner on hem pogut veure tot el que utilitzen els miners i que compren cada dia abans d'anar a treballar: coca, dinamita, alcohol de 96º per beure ( es igual al de curar ) i altres coses.
Et recomanen de comprar alguna cosa d'aquestes per portar d'obsequi als miners a canvi et deixen veure com treballen i tirar alguna foto. El guia era un exminer i el puta pel cami ja es fotia la coca a fondo i nosaltres una miqueta també, diu que per els gasos que respires es aconsellable.
Pot semblar una turistada pero realment es una experiencia, entrar dins els tunels i baixar i pujar galeries per escales super verticals de fusta de 15 metres. Hem vist miners empenyer vagonetes de 1,5 tonelades a força de braços, miners fen forats a la pedra per colocar-hi carregues de dinamita ( em quedat plens d'aigua i fang que treia la maquina ), em vist nens de 14 anys treballant i mastegant coca i també mentres erem dins la mina hem viscut varies explosions de dinamita. De cop sents: -Tiro, tiro, tiro!!!!!! i tothom correr, et fan tapar les orelles i patapam!!!!! Aixo si no ho veus es impossible d'imaginar-se com treballen.
I nosaltres ens queixem tot i que jo continuo dient que treballem masses hores!!!!!!!!! Hem estat dins la mina dues hores i quan sortiem un miner li ha tocat el cul a la Marta!!!! je je je
Fins avui no haviem trobat cap català i aquesta tarda els hem trobat tots de cop, gent de Girona i també ara al vespre ens hem tornat a trobar als amics argentins aqui a l'hostal on estem. Es una llastima que marxem demà al matí direcció a el salar de Uyuni, perque amb els amics boludos i tenim molt bon rotllo, potser a la Paz ens tornarem a trobar ja veurem. Demà ens esperen 7 hores de bus, i segons diuen es un bus super cutre, ja veurem.
Per cert estem contents de rebre tants comentaris i que la gent ens segueixi, us contestariem a tots pero massa temps!!!!!! us estimem molt a tots gràcies de part dels pets!!!!!!!!!!

7 comentaris:

--- LLOP I XAI --- ha dit...

Hoooola,

Molt bo el seguiment que anem fent del vostre TOUR. Que fort lo de les mines. Tireu moltes fooootos, jeje.

Apali,
Núria - Desplaçada temporalment a Llavaneres.

Anònim ha dit...

HOLA PETS!!!!!JA VEIEM QUE SOU ELS REIS DE BOLIVA PER UNS DIES!!!!EL PROPER VIATGE QUÈ?A ARGENTINA???VIGILA AMB LA DIETA TIPUS MARTA QUE NO EN SERAS MAI MES D'ALTRE GERMANET...CUIDA'T LA PANXETA EH...I VIGILA MOLT AMB LA SAL!AGAFA BÉ LA MARTA QUE ES COMENÇA PER UNA TOCADA DE CUL EH!

MOLTS PETONETSSSSS !!!!!!FINS AVIAT!!!!

Anònim ha dit...

Tal com et van dir, als miners els agrada que els portin obsequis.... Pero aquest que li ha tocat el cul, potser no li has encertat el gust, i ha preferit escollir ell mateix el regal! Ja,ja,ja! Soy minerooooo....! Molt picar pedra, pero veig que la carn es dèbil.... i un cul es un cul!
De aquest viatge lo fotut no serà adaptar-se de nou a la feina.... serà desintoxicar-vos!!!
Salutacions! (IGNASI)

Anònim ha dit...

Hola reiets,jo diria que us passeu molt fort fent totes aquestes coses,tornereu fets un nyap.amb les cagarrines i les caminades et sortiran les morenes,i a patir mal de cul com tot un senyor(santa quiteria!!!)nosaltres tots bé,les mamones anar fent de sirenes.PETONETS

Cesc i Mireia ha dit...

Ei,
Veiem que us està anant molt bé per aquestes contrades!!! Esperem que continueu informant de les vostres aventures.
Petons des de la comarca!!!
A tope!!!!!

Cesc i Mireia

Anònim ha dit...

hola pere i marta veig que hus hu esteu passan molt be al final sereu els reis de Bolibia .ja tin c ganes que torneu !!!!!!!!!!!!! aveura si saps qui soc ?

Anònim ha dit...

HOLA NENS:
M'ALEGRO QUE ESTIGUEU VÉ,A PESAR DE LES CAGARRINES DEL NEN,AL RALLY JO TAMBÉ EN BAIX TENIR,JA ME IMAGINO LA VISITA A LES MINES, QUINA CANYA, PENSA AMB LA BONA VIDA A COEVA,NO PENSIS EN LES HORES QUE PASSES GRATANTA ELS co.....
MINES JA ES CANVIARIAN.
NO SE SI SABRAS COSES DEL BARÇA, EL ULTIM PARTIT VA GUANYAR 6 a 1 al
At. MADRID, ARA DESCANSAN,IA PARTIT DE LA SELECCIÓ.
DISFRUTEU MOLT,PETONASUSSSSSSS